sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Seinätekstiili

Niin siinä kävi. Piti suunnitella ja tehdä seinätekstiili, koko 40x40cm ja kutoen. Näillä osallistuttiin johonkin kilpailuun, työt arvioidaan ja parhaat menee näytille Tampereen messuille.
 
Alkuperäinen suunnitelma oli puu, nahka ja ryijy, sitten oli puu ja loimimaalattu täkänä. Loimimaalaus meni päin honkia koska sooda ei ollut soodaa. Sitten tuli kokeilu, unisieppari joka venähti. Jotku odotti edelleen puuta, oli siitä jo työpiirrustuskin tehty, mutta päätin sukeltaa. Puu oli tylsä, sukellusvene paljon mielenkiintosempi. Mun mielestä.
 
Eksyksissä?
Keksin jotain enemmän provosoivaakin, mutta maltoin mieleni.
 
Onhan se.
Siinä on siis kaksi kangasta päällekkäin ja vene poimittu keskelle. Toinen loimi oli valkoinen ja toinen musta, kumpikin pirun pellavaa. Sinisellä pellavalla kudoin valkoiseen loimeen ja metallilangalla mustaa, joten tuo päälikangas kiiltää. Ja on se kupruillakin, ne on jotain merenalaisia aaltoja vai pyörteitä tai jotain.
Se on ihan kiva, kyllä siitä tunnistaa mitä esittää kuitenkin. Jääkö omalle seinälle sitten kun se kotiutuu? En tiedä, mutta jos jää niin kylppäriin vois sopiakkin. Eikä tuo metalli kuulemma ruostu, mutta en menisi vannomaan.
 
On mun työksi sinällään outo, kun tuo on nyt tuossa eikä siitä enää muutu. Kaikki aiemmat suunnitelmat olin ajatellut jatkojalostaa, vaikka tyynyksi tai jotain. Taidetta, aikuisten oikeesti. Mut ei vakavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti