tiistai 21. toukokuuta 2013

Hei vaan pitkästä aikaa, tovi on taas vierähtäny viime kirjottelusta. Sitä aattelee, ettei kirjoteltavaa ole kun ei ole valmistakaan... Mutta on mulla jotakin näyttää:

Tiskirättejä :D Kuvan värit päin peetä...
Menivät äitienpäivä lahjoina mummolle ja äiteelle. Keltainen neulottu Novitan bambu langasta 45 silmukalla ja vaaleanpunainen 42 silmukalla Germinan Madame tricote bambu langasta jonka sain äiteeltä tuliaisena karnaluksista. Novita oli perus kauraa, mutta tää toinen on kiiltävämpi pinnaltaan ja vähän pehmeämpi. Novitaa on toisaalta helpompi käyttää, koska lanka on kudemaista, kun tämä uusi tuttavuus on melko löyhäkierteistä 4:llä säikeellä. 50gramman kerä novitaa maksaa keskimäärin 3.20 euroa ja tämä toinen oli karvan alle 2 euroa. Värejä mulle tuotiin kuutta erilaista, uskoisin niitä olevan rutkasti enemmän :)
Näitä täytyy päästä hypistelemään! Ja syksyllä meillä onkin tarkoitus lähteä akka porukalla ja vetokärryillä kierähtämään edellä mainitussa paikassa. Rahaa reissuun on tarkoitus kerätä pitkin kesää muunmuassa kirpputori tuotoilla jne. 
Mutta se että sinne on sitten kiva lähteä ja varsinkin tulla takaisin kotiin, vaatii sen että lanka laatikoiden on ryhdyttävä laihikselle. Erilaisia lankoja on ihan liikaa enkä tiedä onko onni vai onnettomuus että kaikkea on kerä tai kaksi? Yhtä punaista pehmeää RedHear Babya, puna/liila/vihreetä koneessa huovutettavaa villaa ja ohutta vihreä/valko/mustaa sukkalankaa on monta kerää ja vain ensimmäisestä on jotain suunnitelmia... Mutta muuten on 7 veikkaa erivärejä vähän tota ja vähän tätä, nallea, miamia, erilaisia mohaireja, akryyli nöttösiä ja ties mitä. Kesä lähestyy kovaa vauhtia, niin ihan kuin kiinnostaisi alkaa villasukkia vääntämään? 
Mutta en heitä pyyhettä kehään! Hyvä alku on ainakin, en ole ainakaan kuukauteen ostanut kuin pari kerää juuttilankaa markkinoilta (lasketaanko sitä edes?) ja äiteeltä tosiaan Sain bambua. Mielitekoja lankaostoksille olisi kyllä...
Ja tähän tulis kuva, jossa on kolme vauvan bodya ja jokaisessa yksi painettu totoron kuva. Epäonninen liila, hyvin onnistunut keltainen ja kohtalainen vihreä. Kuvitelkaa, koska se kuva ei suostu nyt siirtymään.. 
Ja tää nyt olis kuva tekstinä selittämättä tätä kaikkea:
Keltainen onnistu yllättävän hyvin, painoin sen ensimmäisenä. Loput meni ketuilleen joko siksi, että muotti oli huonosti kuivattu edellisen värin jälkeen (väri leviää) tai koska värit eivät sekoittunneetkaan telalla. Ensikerralle muistiin: Älä sekota värejä. Kuivaa sabluuna Hyvin. Silitä kuvat, ennen kuin alat repimään takakappaletta suojaamassa ollutta paperia pois  =Pieni ärrimurri ja epätoivo ei nostakkaan päätään.
Mutta kuten joskus aiemminkin todettu niin oppia ikä kaikki (sanonta kuulostaa typerältä, sisältö hyvältä?) ja ettei aina voi onnistua. Joka tapauksessa hyvää alkanutta kesää :) Ja se on kesä nyt, ei kevät. 


Edit:Tajusin tossa ohjeita surffatessani, että onhan tossa kirppikseltä tulleita lankoja kolme pussillista, yhteensä 9 kerää novitan palmaa (6euroa!).. Mutta ne osti äitee, koska se toivo niistä paitaa. Oon syytön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti